Strekk ut kroppen før sommerferien

Sommer er tid for ferie og mange planlegger turer og aktiviteter. En aktiv livsstil krever en kropp som fungerer, men mange går rundt med plager som fort kan legge en demper på aktivitetsnivået.

Mange går rundt med skjevheter i kroppen

Skjevheter i for eksempel hofte og rygg er svært vanlig. Problemet kan komme av blant annet skader, feil kroppsholdning, eller hvis man belaster den ene siden mer enn den andre. Hvis en går med skjevheter over tid, vil det påvirke bevegelsesmønsteret og hvordan kroppen belastes.

Hva kan gjøres for å bli kvitt problemet

Det er viktig med sterk og stabil kjernemuskulatur. Gode styrketreningsprogram med fokus på mage og rygg som kan gjøre det lettere for kroppen å ha en god holdning. Bevissthet rundt kroppsholdning ved trening og hvordan en trener er også viktig. Da er faren mindre for feil belastning og at en side blir trent mer enn den andre.

Hvis du først har begynt å slite med smerter og feilbelastning på grunn av skjevheter i kroppen, kan det være lurt å oppsøke en fagperson. Riktig behandling kan effektivt rette opp kroppen og redusere plagene raskt. Trykk her for å lese mer om noen av de mange godt utprøvde behandlingsformer du kan velge i.