Enkle tips for å bli en bedre svømmer

Det finnes mange måter å bli en bedre svømmer på. Som med alt annet man vil bli god til, er det viktig å sette av tid til å trene opp nye ferdigheter. Det aller første steget man må ta er rett og slett å komme seg ut i vannet, og for de fleste vil dette bety å sette av tid til å dra til bassenget. En ting som mange ikke tenker på, men som er veldig viktig for å forbedre svømmeteknikken, er å bruke rett badetøy. Her gjelder det å bruke tynne og lette klær, og den gamle strandshortsen som når deg til knærne er det bare å pakke bort. Til sammenligning: Man kler ikke på seg store støvler når man skal ut å jogge!

Lær deg gode svømmeteknikker

Grunnleggende svømmeteknikk er det første og viktigste å lære seg. Andre ting, som utholdenhet og fart, kommer etterpå. Så fort du begynner å fokusere på svømmeteknikken din vil du raskt merke positive endringer. Hvis du prøver å svømme fort, men har en dårlig teknikk, vil du raskt merke at du sløser bort mye energi. En ting mange svømmere sløser bort for mye energi på er å bruke beina for mye. Selv ikke de mest trente svømmerne bruker beina mye, for de vet at det tærer på energien. Faktisk så får selv de beste svømmerne kun 10-15 % av framdriften ved hjelp av beinspark. Klarer du å begrense beinsparkene vil du derfor bruke mindre energi som igjen vil gi deg bedre utholdenhet.

Lær deg rett pusteteknikk

En ting mange svømmere sliter med å lære seg er rett pusteteknikk. Klarer du ikke det vil du slite med å fokusere på selve svømmingen, siden du ikke klarer å tilfredsstille oksygeninntaket kroppen vil ha. Stresset ved å ikke få puste ordentlig fører til at mange løfter hodet altfor høyt for å trekke inn luft. Det er lettere å trene på god pusteteknikk når du holder høy fart i vannet, på grunn av bølgene som oppstår når du vrir hodet for å få luft. En ting som kan hjelpe deg i begynnelsen av pustetreningen er bruk av snorkel, da unngår du å løfte hodet for langt over vannet. Du kan også bruke flyteelementer mellom beina for å ha en mindre ting å tenke på.