Hvordan gå mest effektivt ned i vekt?

Det er hardt arbeid å gå ned i vekt, og på mange måter er det en individuell prosess der det er viktig å finne en metode som passer for akkurat deg. Hvis vektnedgangen skal holde over tid, er det viktig at metoden du benytter er noe du kan leve med.Det betyr også at ekstreme dietter kanskje ikke er det aller beste valget, det kan være en bra start for å få av de første kiloene. Etter det bør den større delen av vektnedgangen skje med trening, dietter og mat som du kan tenke deg å opprettholde over tid.

Unngå svært rask vektnedgang

Det kan være fristende å prøve å gå ned mange kilo med en gang, og prøve å kvitte seg med maksimal mengde vekt hver uke. Det bør du være forsiktig med – ved for rask vektnedgang vil kroppen ikke bare kvitte seg med fett, musklene vil også brytes ned og omdannes til energi.Uansett om vektnedgangen er rask eller ikke, kan det hende at du får overflødig hud, både på armene og andre steder på kroppen. Heldigvis finnes det gode metoder for å rette opp i dette etter at vekten har stabilisert seg, for eksempel hos Plastikkirurg1 som tilbyr tjenester innen for eksempel armplastikk.

Å vedlikeholde vekten

De aller fleste klarer noen gang i livet å gå ned i vekt. Det vanskelige er å vedlikeholde den nye lavere vekten. Det er viktig å ikke falle tilbake til gamle vaner, hvis du for eksempel har klart å kutte ut unødvendig sukker eller annen mat med svært mye kalorier. Du kan få hjelp til å holde vekten med f.eks. VGs Vektklubb.Kroppen vil ofte prøve å komme tilbake til den vekten som den har vært stabil på en stund, men etter en periode vil du sannsynligvis etablere en ny vekt i balanse og det blir enklere å holde den nye lavere vekten. Pass på å ikke gi opp, du er allerede på god vei!